fbpx

Uppdaterad gårdsmiljö
med tradition och innovation

Den k-märkta och nyrenoverade mangårdsbyggnaden från 1852 har liksom den ladugård och övriga gårdsbyggnader som tidigare fanns här inspirerat till Nöbbe gårds arkitektur. Resultatet är både charmigt och inbjudande – en naturlig och samtidigt originell förvandling av en gammal lantgård till modern bostadsrättsförening.

Mangårdsbyggnaden rymmer två av lägenheterna, medan resterande 19 bostäder finns i det nybyggda huset som delvis murats med bevarat handslaget tegel från den gamla ladugården – samma sorts tegel som användes när mangårdsbyggnaden uppfördes på 1800-talet.

Kontakt

Dan Eliasson

Fastighetsmäklare på Hettinger

Telefonnummer 0708-18 12 00
Mail dan@hettinger.se

Anna Eriksson

Fastighetsmäklare på Hettinger

Telefonnummer 0732-39 99 00
Mail anna@hettinger.se

Bevarad lantgårdskänsla

Större delen av det nybyggda huset består dock av en faluröd furupanel som fångar upp lantgårdskänslan tillsammans med det svarta papptaket, svartlackade plåtdetaljer, vinsch och ladugårdsdörrliknande dekorationselement av trä.

Den originella arkitekturen bjuder på ett ovanligt varierat boende i det nybyggda huset. I mellanbyggnaden finns fem lägenheter med uteplatser mot fälten och Vallkärra kyrka, medan de två gavelbyggnaderna utgörs av sammanlagt sex lägenheter av radhus-karaktär.

Gedigen konstruktion

Samtidigt som den charmiga arkitekturen kan föra tankarna till en stor och modern trälada borgar konstruktionen med betongbjälklag för gedigen byggnadskvalitet med utmärkt ljudisolering mellan våningsplanen och golvvärme i samtliga plan. Och när vi ändå talar om kvalitet; varje lägenhet har uteplats, balkong eller indragen terrass mot fälten i norr, innergården med sin Ambralönn eller trädgården i söder.

Lummigt poolområde

Just den lummiga och parkliknande trädgården är något av juvelen i Nöbbe gårds krona: med swimmingpool, pergola, grillplatser, bärbuskar, bevarade gamla träd och avgränsade uteplatser blandas på ett naturligt sätt gemensamma och privata rum till en harmonisk helhet som är tillgänglig för alla.

Grusgångar leder fram till det stensatta poolområdet, spaljéer och annan växtlighet bjuder på grönskande upplevelser och allt ramas in av en bokhäck som löper runt hela Nöbbe gård. Kort sagt, ett helt ovanligt boende i Lund.

Intresseanmälan

Hettinger behandlar enbart de personuppgifter som är nödvändiga när du anmäler dig som intressent hos oss. Har du några funderingar eller frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss.